Menu
Zdrowe żywienie dla dzieci oraz dieta dla seniora wymagają dużej wiedzy i doświadczenia w układaniu dobrze zbilansowanego menu. Nasze jadłospisy bazują na wysokiej jakości produktach oraz świeżości warzyw i owoców.
Przy układaniu jadłospisu, kierujemy się ich sezonowością, aby korzystać z dobrodziejstw natury. Nie używamy konserwantów oraz wzmacniaczy smaku, ograniczamy użycie soli, cukru oraz tłuszczu. Jeden dzień w tygodniu serwujemy smaki zaczerpnięte z innych krajów, a jeden dzień gotujemy wegetariańsko.
Dostosowujemy menu do ograniczeń żywieniowych (alergie, nietolerancje pokarmowe) oraz wskazanych preferencji. Nie popadamy w rutynę, szukamy inspiracji i gotujemy z pasją, starając się trafić w różnorodne gusta. Poniżej przedstawiamy przykładowe menu.
Przykładowe menu - grupa przedszkolna
DZIEŃ TYGODNIA | ŚNIADANIE | OBIAD | I PODWIECZOREK | II PODWIECZOREK |
Poniedziałek |
|
|
|
|
Wtorek |
|
|
|
|
Środa |
|
|
|
|
Czwartek |
|
|
|
|
Piątek |
|
|
|
|